esmaspäev, 15. juuni 2015

Makroonid.

Selle poolaasta viimane töö.

  • Munavalge (pastöliseeritud) kogus suhteliselt väike, aga lõpuks läheb lauavahustajas vahtu küll.
  • Munavaht ei pea olema väga tugev vaid keskmise tugevusega.
  • Tuhksuhkur tuleb kindlasti läbi sõeluda.
  • Kuna tegime makroonid endale söömiseks, siis ei kaalunud taigent vaid tegime silma järgi pisikesed ca 2,5-3 cm läbimõõduga makroonipoolikud. 0,5 kg-st saime kokku 108 poolikut, ehk 54 makrooni.
  • Kindlasti tuleks püsti jäänud taigna tipp märja sõrmega alla vajutada. Meil jäid tipud püsti.
  • Võikreemi valmistamine. Kreemimargariin tuleb vahustada kaua u 20-30 minutit, et margariin läheks ilusti vahtu. (Käsimiksriga, sest kogus väike).
  • Jagasime võikreemi makroonipoolikute vahel ära, saime 54 makrooni. 
  • Makroonid olid hea konsistentsiga ei olnud seest nätsked, vaid ühtlase konsistentsiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar