esmaspäev, 15. juuni 2015

Tassikeeksid sefiiriga (munavalgekreemiga).

Keeks Ekstra retsepti järgi tehtud tassikeeksid ja kaunistatud pealt sefiiriga, mida on õigem nimetada munavalgekreemiks, sest seal pole sees puuviljapüreed.

Tegime terve rühma peale keeksid: osad taigna ja osad sefiiri. Meie saime teha paarilisega 3 portsu sefiiri.

  • Sefiiri siirupi keetmisel tuleb olla ettevaatlik, et temperatuur ei läheks üle 118-120. Meil esimesel korral läks, siis lisasime vett ja keetsime kuni saavutas taas 118 kraadi. 
  • Samuti peab olema ettevaatlik, et ei paneks munavalget liiga vara vahustuma (ülevahustamise oht). Sellisel juhul tuleb panna aeglase käiguga vahustama. 
  • Tegime 3 portsu sefiiri ja kõik korrad õnnestusid hästi, sefiir oli kohev ja paraja konsistentsiga.
  • Värvisime sefiiri erinevate toiduvärvidega kreemjalt, mitte tugevalt. 
  •  Sefiiri pritsimine. Üritasime teha roose. Esimesed ei õnnesunud, aga lõpupoole hakkas juba välja tulema. Parem oli pritsida suurema tülleotsaga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar