kolmapäev, 23. september 2015

Beseerull pohladega.

Prooviküpsetus. Kaks varianti: 1) Pastöliseeritud munavalgega 2) Tavalise munavalgega

Beseetaignast rull pähklilaastudega, täidiseks vahukoor ja pohlad.

Besee pähklitega:

Suhkur 0.300 kg
Munavalge 0.200 kg
Maapähklid 0.125 kg
Keedukreemi pulber 0.055 kg

Vahukoorekreem:

Vahukoor 0.200 kg
Stabilisaator Alaska 0.025 kg
Vesi 0.020 kg

Täidis:

Pohlad 0.250 kg

Valmistamine: 
Munavalge vahustatakse lisades järkjärgult suhkur. Kui munavalgevaht on tugev listakse purustatud maapähklid, mis on segatud keedukreemipulbriga. Seejärel pritsitakse taigen ribadena pannile (pärast annab paremini rullida ja jääb ilusam ka). Küpsetatakse 170-180 kraadil 20 minutit. Lastakse jahtuda. Seejärel määritakse vahele Vahukoorekreem ja puistatakse pohlad. Keeratakse rulli ja kaunistatakse tuhksuhkruga.

Esimese variandi puhul lisasin taignale purustatud maapähklilaastud, teisel juhul unustasin laastud purustada, aga see ei seganud taigna pritsimist. Esimese variandi puhul kasutasin pohlasid aga teise rulli puhul olid täidiseks vaarikad, mis sobisid samuti hästi. Samuti lisasin teise rulli puhul juurde täidisele 200 g vahukoort (esimene rull jäi pisut kuiv), samas tundus, et see kogus on liiga suur, sest täidis hakkas vahelt välja ajama. Parem kogus oleks kokku 0.300 kg vahukoort.

Vead: Vahukoore stabilisaator tuleb vahetult enne kokku segada, kui vahukooresegule lisada. Muidu jäävad tükid, sest hakkab kalgenduma.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar