Võibiskviittaignast valmistatud piklikud küpised, mis on omavahel kokku ühendatud täidisega ja pooleldi kaetud shokolaadiga.
Kogus: 1 kg
Taigen:
Nisujahu 0.367 kg
Suhkur 0.207 kg
Muna 3 tk
Margariin 0.227 kg
Täidis:
Tuhksuhkur 0.270 kg
Kakao 0.024 kg
Kondenspiim 0.048 kg
Brändi 0.003 kg
Vesi 0.047 kg
Viimistlus:
Tume kuvertüür 0.133 kg
Hele kuvertüür 0.133 kg
Kronin 0.037 kg
Valmistamine:
Võibiskviittaigna valmistamiseks vahustatakse margariin ja suhkur (20-30 minutit). Seejärel lisatakse järk järgult munad ja viimasena jahu. Pritsitakse ümara tüllega u 5 cm pikkused ribad. (Ribade servad võib pärast märja sõrmega sirgeks lükata). Küpsetatakse 210-230 kraadises ahjus 4-6 minutit. Täidise valmistamiseks segatakse kõik toorained kokku ja soojendatakse 40 kraadini (segu peab olema vedel, et annaks pritsida). Täidis pritsitakse jahtunud küpsise ühele poole. T'idisele asetatakse peale teine küpsis. Kokku surutud küpsised pannakse 5-10 minutiks külmikusse. Peale jahutamist kastetkse pool küpsise pinnast tempereeritud shokolaadi sisse.
Analüüs:
Taigen jäi mingil põhjusel kõva ja tihkem. Üks võimalus on, et segasin üle. Teine see, et kogus oli väga väike ja tundus, et rasvaine ja suhkur ei läinud piisavalt kohevaks vahuks (suhkru kristallid olid sees). Lisades muna muutus segu kergelt teraliseks ja ei olnud ilus ja kohev. Täidis ja kuvertüür õnnestus hästi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar