neljapäev, 21. mai 2015

Aleksandrikook

Aleksandrikook. 20 tk. (Liivataigen)

Tüüpiline liivataignast pumatiga kaetud magus kook. Õnnestus ka täitsa normaalselt aga rullimisel tuleb näha vaeva, et sama suured tükid saaksid. Valmistamise põhilised punktid:
  • Jahu ja küpsetuspulber segada ja moodustada lauale hunnik, mille keskele teha lohk, kuhu panna margariin ja suhkur. 
  • Taigen segada läbi (krats abiks) aga liiga palju ei tohi segada, siis jääb kook pärast kõva.
  • Rullida kaks kandilist ühesuurust tükki vastavalt plaadi suurusega. Rullimine on alguses üsna raske, just sama paksude ja suuruste tükkide saamine. Siinkohal on samuti abi kratsist, millega taigent kandilisemaks vormida. (Alguses tulebki teha kratsiga kandiline taignatükk ja seda rullida, hiljem saab kratsiga servi tasandada). Rullikuga taignale augud sisse!
  • Pumat tuleb ruttu koogile valada, muidu jahtub ära ja ei saa määrida.
  • Peab olema ettevaatlik, et liiga pruuniks ei küpsetaks põhju.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar