reede, 6. november 2015

Puuvilja- kohupiimatort

Selle koogi tegemist alustasime fruktodisaini tunnis puuviljadest kaunistuste tegemisega. Kaunistused tegime õuntest ja viinamarjadest.
Kahest immutatud biskviidist koosnev tort, vahel ja peal kohupiimakreem, pealt kaunistatud puuviljade ja zeleega. Küljed on kaetud kookoshelvestega. Kaal vastavalt tellimusele. Tordid tegime mitme peale.

Biskviit: 

Nisujahu  0.070 kg
Suhkur 0.060 kg
Muna 0.150 kg/ 3tk

Valmistatakse klassikalisel meetodil. Kasutasime erineva kukjuga vorme. Küpsetamine 180-220 kraadi. 25-40 minutit.

Immutus:

Suhkur 0.080 kg
Vesi 0.090 kg

Suhkrust ja veest keedetakse siirup, jahutatakse 20 kraadini.

Kohupiimakreem: 

Kohupiim 0.250 kg
Creme margariin 0.095 kg
Frio pulber 0.025 kg
Vesi 0.060 kg
Puudersuhkur 0.115 kg
Sidruniaroom 0.004 kg


Vahustatakse margariin ja tuhksuhkur. Frio segatakse veega ja listatakse kreemile. Kohupiim vahustatakse (me ei vahustanud) ja segatakse kreemiga. Lisatakse sidruniaroom ja segatakse.

 Viimistlus: 

Claro pulber 0.013 kg
Suhkur 0.025 kg
Vesi 0.163 kg
Kookoshelbed 0.025 kg
Puuviljad 0.134 kg

Claro pulber segatakse suhkruga ja puistatakse keevasse vette. Keedetakse ja eemaldatakse vaht. Jahutatakse 60 kraadini.

Tordi küljed kaetakse kookoshelvestega. Pealispind kaunistatakse puuviljadega ja kaetakse zeleega.

Analüüs:

Kuna tordid olid suhteliselt väiksesed, siis kõiki puuviljadesr kaunistusi kasutada ei saanud, sest need olid liiga suured.
Kohupiim ei tohi olla liiga külm, kui see lisatakse kreemile. Vastasel juhul läheb kreemi tekstuur tükiliseks nagu juhtus meil. Ülejäänud komponendid õnnestusid. Biskviit oli hea tekstuuriga, kohev.
Tulemuseks saime erineva kuju ja suurusega tordid, mille iga grupp kaunistas vastavalt omale soovile.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar