Kogus 30 tk, 1 tk mass u 30 g.
Muretaigen:
Muretaignasegu Mürbella 0.260 kg
Margariin 0.130 kg
Muna 0.025 kg
Kõik toorained segatakse miksris ühtlaseks massiks ja jäetakse külmkusse tahenema u 20 minutiks. Taigen rullida 0.5 cm paksuseks ja vajutada ümmarguse vormiga välja läbimõõduga 5.5 cm kettad. Küpsetada ahjus 200 kraadi u. 6 minutit.
Mustsõstratäidis:
Suhkur 0.030 kg
Vesi 0.030 kg
Mustsõstrad 0.240 kg
Kabi 0.015 kg
Vahukommimass:
Mustsõstrapüree:
Suhkur 0.015 kg
Vesi 0.015 kg
Mussõstrad
Vahumass:
Zelatiin 0.010 kg
Vesi 0.05+0.05 kg
Mustsõstrapüree 0.100 kg
Munavalgemass 0.060 kg
Suhkur 0.235 kg
Glükoosisiirup 0.040 kg
Mustsõstrapüree tegemiseks tasub võtta kõik mustsõstrad nii täidise kui vahukommimassi jaoks ja teha segu koos. Selleks keedetakse suhkrust ja veest siirup ja lisatakse saumiksriga püreestatud mustsõstrad. Saadud segu aetakse läbi sõela. See osa, mis läheb täidiseks, sellele lisatakse Kabi, segatakse korralikult läbi ja pannakse külmikusse tahenema.
Teine osa, mis läheb vahukommi masssi sisse, sinna Kabi ei panda.
Vahumassi tegemiseks pannakse zelatiin külma veega (0.05 kg) punduma. Suhkrusiirup (118 kraadi) keedetakse 0.05 kg veest ja 0.235 kg suhkrust. Munavalgemass vahustatakse ja ja lisatakse sellele suhkrusiirup. Samal ajal kuumutatakse zelatiini- veemass koos mustsõstrapüree ja glükoosisiirupiga 60-70 kraadini ja lisatakse peene joana munavalgevahukreemile vahustamist katksestamata ja vahustatakse seni kuni mass hakkab servadest lahti lööma.
Mass pritsitakse küpsise põhjale, kuhu on eelnevalt lisatud mustsõstratäidis. Asetatakse seejärel kümikusse tahenema ja kaetakse hiljem sokolaadiga ja kaunistatakse.
Analüüs:
Üldiselt õnnestus toode hästi. Kindlasti peab vaatama, et küpsisepõhjad oleksid ühe paksused, muidu võivad olla ebaühtlase küpsuseastmega. Mustsõstra täidist tehes suruda nii palju läbi sõela kui võimalik (et kadu oleks väike). Ainuke asi, mis võiks olla teisiti selle toote puhul on see, et sokolaadi oli liiga palju. Õrn mustsõstra maitse kadus suure hulga sokolaadi maitse varju ära. Mõtekas oleks veidi sokoladi peale niristada ainult.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar