reede, 13. november 2015

Küpsis pähklilõik.

Või- biskviittaignast kihiline küpsis, mis on omavahel ühendatud keedisega. Pealispind on kaetud keedisega ja röstitud pähklitega.

Kogus 1 kg.

Taigen:

Nisujahu 0.225 kg
Suhkur 0.225 kg
Muna 4,7 tk/0.237 kg
Margariin 0.225 kg
Vanilliin 0.001 kg

Suhkur ja margariin  vahustatakse, lisatakse juurde järk-järgult muna. Vahustatud massile segatakse ettevaatlikult juurde sõeltutud jahu.  Ühele küpsetuspaberiga kaetud plaadile määrida taigen. Küpsetatakse 200-215 kraadil 8-12 minutit.

Vormimine: 

Keedis 0.340 kg

Valmis pooltooted lõigatakse 4 sama suuruseks plaadiks ja ühendatakse keedisega.

Viimistlus: 

Pähklid 0.128 kg

Viimane moosikiht (kõige peal) puistatakse üle pähklitega. Toote servad lõigatakse ühtlaseks ja seejärel lõigatakse u 2cm x 6cm tükkideks.

Analüüs: 

Taigna segamisel lisasin muna siiski liiga korraga ja taigen muutus vedi tükiliseks. Seega peab vahustatud või ja suhkrusegule muna lisama väga ettevaatlikult. Taigen tuleb plaadile määrida väga ühtlase kihina, muidu kõrbevad servad ära, või jääb toode mõnest kohast toores. Hoolimata taigna teraliseks muutumisest, õnnestus toode hästi, taigen kerkis ilusti ja oli pehme. Määrimist peab veel harjutama.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar