Liiavatainast korvikesed, kaunistatud sefiirikreemiga. 15 tk, 50g.
Liivataigen:
Nisujahu 550 0.18 kg
Suhkur 0.067 kg
Muna 0.014 kg
Küpsetuspulber 0.001 kg
Margariin 0.11 kg
Liivataigen valmistatakse käsitsi laual, segades jahu ja suhkru sisse muna ja margariini. Korvikesed küpsetatakse 198-204 kraadil 7-10 minutit. Taigna vormimisel kasutasin kaalumist.
Munavalgekeedukreem:
Munavalge 3tk/ 0.129 kg
Sidrunahape 0.003 kg
Suhkur 0.277 kg
Vesi 0.12 kg
Keedis 0.12 kg
Munavalge vahustatakse, lisatakse sidrunhapet. Suhkrust , veest keedetakse siirup 115-120 kraadini. Munavalge vahustamisel lisatakse peene joana kuum siirup. Korvikesed täidtakse pritsimise teel.
Analüüs:
Korvid õnnestusid hästi. Piisavalt muredad. Sefiiri puhul ilmselt keetsin siirupi üle, sest sefiir tuli väikesemahuline ja üsna tihke (Samas termomeeter näitas 117, võibolla oli termomeeter valesti potis).
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar