Piparkoogitaignast tehtud muna, täidetud beseedega ja kaunistatud pealt glasuuriga.
Taigen:
Suhkur (põletatud) 0.55 kg
Vesi 0.55 kg
Suhkur (suhkrusiirup) 2.75 kg
Vesi 0.9 kg
Piparkoogisegu 0.07 kg
Kaneel 0.073 kg
Nelk 0.073 kg
Nisujahu 550 4.9 kg
Margariin 2.3 kg
Küpsetuspulber 0.073 kg
Põletatud suhkur: Suhkur kuumutatakse tumepruuni värvuseni. Lisatakse keev vesi. Suhrusiirup: Suhkrust ja veest keedetakse siirup. Maitseained ja margaiin segatakse kuuma siirupi sisse. Jäetakse jahtima. Jahutatud siirup asetatakse taignasegamiskatlasse, listakse juurde jahu ja küpsetuspulber, segatakse ühtlaseks taignaks.
Jahedas seisnud taigen rullitakse 2-4 mm paksuseks. Küpsetatakse metallkausil ümmargused poolikud. 200-210 kraadi juures.
Viimistlus - glasuurimine.
Puudersuhkur 1.5 kg
Munavalgepulber Ovasil 0.08 kg
Vesi 0.56 kg
Sidrunahape 0.01 kg
Piparkoogimuna poolikud liidetakse kokku sulatatud sokolaadiga. Piparkoogi muna sisse pannakse beseed ja suhkrumassist valmistatud rull pühadesooviga. Muna kaunistatakse pealt glasuuriga.
Analüüs:
Piparkoogitaignast poolikud kippusid veidi üle kausi ääre vajuma, samas seda viga sai parandada kui kuumalt alumine serv ära lõigata. Kaunistamisel peab tähele panema, et ülemise muna pooliku kaunistaks alles siis, kui muna on kokku pandud. Üldiselt õnnestus muna tegemine hästi. Taigen oli hea konsistentsiga (ühtlane) ja hea rullida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar